شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۳
۰ نفر

طرح تخلیه سایت زباله شهر محمودآباد مازندران و جابه‌جایی آن که قرار بود تا انتهای سال ۹۸ به پایان برسد، گویا به خاطر کرونا به سرانجام نرسید و بار دیگر زباله‌های این شهرستان در ساحل دپو می‌شود.

زباله

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، معضل زباله در استان مازندران ریشه دیرینه دارد که در چند دهه اخیر در کنار سرگردانی چگونگی برخورد با آن، محیط‌زیست مازندران را به سمت فاجعه کشانده است. مشکل پسماند در مازندران فقط به جنگل‌ها و ییلاقات استان ختم نشد و در یک دهه اخیر بلای جان سواحل استان شد و یکی از این مناطق، شهر ساحلی و گردشگرپذیر محمودآباد است که سال‌هاست با این معضل دست و پنجه نرم می‌کند.  

سایت زباله محمودآباد اکنون در فاصله حدود ۲۰ متری دریای خزر قرار دارد و بیش از چهار دهه است که مقصد زباله مردم و مسافران این شهرستان ساحلی است. همچنین این سایت در زمان اوج خود روزانه محل دپوی ۲۰ تن زباله بود و طبق آخرین اطلاعات رسمی حدود ۷ تا ۱۰ هزار تن زباله در این سایت دپو شده است که هر ۲۴ ساعت ۵۰۰ لیتر شیرابه را روانه اطراف می‌کند.

آذرماه سال ۹۸ پس از انتشار فیلم‌ها و تصاویری از فاجعه سایت زباله شهر محمودآباد در رسانه‌ها و فضای مجازی، صدای آن از بعد استانی و کشوری فراتر رفت. انتشار این تصاویر همچنین سبب شد تا معاون سازمان شهرداری و دهیاری‌های کشور وضعیت زباله در استان‌های شمالی کشور به‌ویژه محمودآباد را فاجعه‌بار توصیف و اعلام کند " حجم زیاد زباله در فاصله نزدیک دریا رها شده‌ است که شیرابه‌های آن به صورت مستقیم از یک طرف وارد دریا و از طرف دیگر وارد شالیزارهای اطراف آن می‌شود ".

وعده‌ها و عمل

در همان ایام در جلسه شورای اداری محمودآباد که برای تعیین تکلیف زباله شهرستان تشکیل شد، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران اظهار کرد: اطمینان می‌دهیم تا حدود یک ماه آینده (یعنی پایان دی ماه) به طور کامل زباله از سایت ساحلی محمودآباد تخلیه شود.

مهدی رازجویان تاکید کرده بود: مکان فعلی دپوی زباله که متعلق به راه و شهرسازی است بر حسب نظر و پیگیری‌های استاندار قرار است به پارک و فضای سبز تبدیل شود تا خاطره‌ای که از آن مکان باقی مانده به یک خاطره خوب در ذهن مردم تبدیل گردد.

البته چندی بعد در دی ماه ۹۸ فرماندار و مسئولان شهرستان محمودآباد اعلام کردند که کار تخلیه زباله سایت ساحلی این شهر سنگین و زمانبر است و تقریبا ۲ ماه فرصت لازم است تا کاملا منطقه از زباله تخلیه شود. البته مسئولان شهرستانی وعده داده بودند که  در مدت تخلیه سایت هیچگونه زباله‌ای در محل تخلیه نخواهد شد، ولی اکنون با گذشت حدود ۶ ماه به گفته محلی‌ها سایت زباله محمودآباد دوباره به محل دپو تبدیل شده است.

همچنین مشاهدات عینی خبرنگار از سایت دپوی زباله محمودآباد نشان می‌دهد که این مکان بار دیگر به محلی برای دفن زباله تبدیل شده است و زباله‌های روزانه محمودآبادی‌ها در این سایت که در فاصله اندکی از ساحل واقع شده است تخلیه می‌شود.

البته در مشاهدات اخیر حجم زباله نسبت به گذشته بسیار کم شده بود و مشخص است زباله‌های قبلی که در مدت بیش از  ۲ دهه در این مکان دپو شده بود، جمع‌آوری شده است.

کرونا، متهم ردیف اول  

شهردار محمودآباد گفت: انتقال زباله‌های انباشه شده در سایت زباله محمودآباد که از پاییز ۹۸ آغاز شده بود تا اواخر بهمن ۹۸  ادامه داشت و روزانه حدود ۸۰ تن زباله از این محل خارج می‌شد.

علی صیقل‌وازی افزود: به دلیل شیوع ویروس کرونا حمل زباله این سایت که به مکان دیگری برده می‌شد، متوقف شد.

صیقل‌وازی گفت: در این مکان بالغ بر ۱۳ هزار تن زباله انباشته شده بود که تقریبا این محل قبل از شیوع ویروس کرونا از زباله تخلیه شد.

وی افزود: روزانه حدود ۳۰ تن زباله در محمودآباد تولید می‌شود، خارج نکردن زباله طی ۷۵ روز گذشته و دپوی آن در سایت سبب شده است تا دوباره وضعیت کنونی ایجاد شود.

شهردار محمودآباد گفت: تمام مسئولان شهری برای حل این مشکل دغدغه دارند و ابراز امیدواری کرد که تا کمتر از یک ماه دیگر این محل از زباله خالی خواهد شد.

وی همچنین گفت: زمین مورد نیاز برای دپوی بهداشتی زباله و همچنین احداث مجموعه زباله‌سوز به محیط‌زیست پیشنهاد داده شده است و در حال حاضر ما منتظر مجوز محیط‌زیست برای زمین پیشنهادی هستیم.

صیقل‌وازی تاکید کرد: پس از تایید زمین از سوی محیط‌زیست عملیات پردازش زباله‌ها انجام خواهد شد و سایت زباله به سرعت تخلیه می‌شود.

کلید زباله‌سوز محمودآباد در دست شهردار سرخرود 

فرماندار شهرستان محمودآباد پیشتر گفته بود که ایجاد سایت زباله‌سوز در شهر سرخرود از توابع این شهرستان یکی از راهکارهای دائمی برای حل مشکل زباله محمودآباد است  که در حال حاضر طرح زباله‌سوز سرخرود به دلیل فقدان انتخاب شهردار به تعویق افتاده است.

حال که شهردار سرخرود نیز انتخاب شده است گویا طرح زباله‌سوز نیز باید رنگ اجرایی به خود بگیرد چون به گفته فرماندار محمودآباد سازمان برنامه و بودجه برای احداث مجموعه کوچک زباله‌سوز ۱۵ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است که شرطش تهیه ۲۵هزار متر زمین برای ایجاد آن است.

شریعت افزود: شرایط جغرافیایی محمودآباد و بالا بودن سطح آب امکان تهیه چنین زمینی را بسیار سخت کرده است، در حال حاضر چند نقطه مشخص شده که در حال رایزنی با محیط‌زیست و استانداری مازندران برای معرفی آن هستیم.

وی از انتخاب و رایزنی با پیمانکار احداث مجموعه زباله‌سوز محمودآباد نیز خبر داد و گفت: یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان قرار است مسئولیت اجرای این طرح زباله‌سوز را بر عهده بگیرد که پس از تایید زمین مورد نظر فعالیت اجرایی خود را آغاز خواهد کرد.  

شریعت ابراز امیدواری کرد که تا کمتر از ۶ ماه آینده نه تنها ساحل محمودآباد از زباله پاکسازی شود، بلکه برای حل دائمی مشکل پسماند شهرستان قدم‌های مثبتی برای ساخت زباله‌سوز نیز برداشته شود.

کد خبر 520907

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha